Afganistan’da engelli sporuna TİKA'dan destek

  • Güncelleme: 27.07.2020 00:43
Afganistan’da engelli sporuna TİKA'dan destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Herat Paralimpik Federasyonu’na spor ve büro malzemesi desteğinde bulunarak, federasyona ait spor malzemesi deposunu yeniledi.

Altı yıldan beri faaliyet gösteren ve iki yüz elliden fazla sporcuya eğitim veren federasyon, engelli birçok gencin spor yapmasına imkân sağlıyor. Federasyon bünyesindeki on beş engelli sporcu da değişik zamanlarda millî takıma katılmaya hak kazanarak çeşitli madalyalar aldı.

Malzeme eksikliği nedeniyle, bazı branşlarda faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan Federasyon, TİKA tarafından verilen destekle çalışmalarını daha ileri bir seviyeye çıkarma fırsatı buldu.

Teslim töreninde konuşan TİKA Herat Koordinatörü Ali Ergun Çınar, sporcuların sağlanan imkânlardan istifade ederek daha verimli çalışmalar yapacağını ve verilen desteğin Afganistan sporuna önemli katkısının olacağını ifade etti.

Paralimpik Federasyonu Başkanı Nadir Şah Haydarî’de yaptığı açıklamada, TİKA’nın paralimpik spora verdiği destekten dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti.