Bakan Çavuşoğlu Alman basın mensuplarıyla bir araya geldi

  • Güncelleme: 24.09.2020 00:14
Bakan Çavuşoğlu Alman basın mensuplarıyla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) organizesinde Alman basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Alman masın mensuplarını ağırlayan Bakan Çavuşoğlu görümede, Doğu Akdeniz, Türkiye- Almanya ve Türkiye- AB ilişkileri Türkiye-Almanya arasındaki ilişkileri anlattı.

Bakan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’deki gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, “Yunanistan diyaloğa hazır değil. Biz önkoşul olmadan diyaloğa hazırız. Yunanistan inat ediyorsa, biz de o zaman kendi önkoşullarımızda ısrar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye-AB ilişkilerini daha sağlıklı bir şekilde geliştirmek istediklerini belirten Çavuşoğlu, “AB'deki yeni yönetimden bu yana daha iyi ilişkilerimiz olduğunu söyleyebilirim. AB kurumları ve yöneticileriyle iyi bir diyaloğumuz var” dedi.

Türkiye ile Almanya gerçekten çok güçlü bağlarla birbiriyle bağlanan, her zaman zor şartlarda dahi ilişkilerini sürdürmeye çalışan Avrupa’nın ikinci önemli ülkesi olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB süreci dahil göç mutabakatı, terörle mücadele gibi önemli konularda Avrupa içinde en önemli ve etkili muhatabın, iş birliği yaptıkları ülkenin Almanya olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşmeye Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Bülent Bilgi ile Genel Başkan Yardımcıları Bülent Güven ve Ecevit Bekar katıldı.