Bonn DİTİB Camii’nde “Sabah Namazı Gençlik Buluşması”

  • Güncelleme: 30.10.2022 22:25
Kondi: Camiler, kişiliğimizin, karekterimizin ve inancımızın şekillendiği merkezlerdir
Bonn DİTİB Camii’nde “Sabah Namazı Gençlik Buluşması”

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Bonn Merkez Camii’nde “Gençlerle Sabah Namazı Buluşması“ etkinliği düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Bonn’da gençlerle sabah namazında bir araya geldi.

Köln DİTİB Merkez Camii din görevlisi Dr. Adem Kemaneci’nin Kur’an-ı Kerim ziyafetinin ardından Kondi, cemaate hitap etti.

Camiye teşrif eden gençlere, çocuklarının ellerinden tutarak gelen anne-babalara, geleneklerin yaşamasında ve ihtiyaç duyulduğunda kendilerini feda eden birinci nesil büyüklere teşekkür eden Kondi, “Camiler, kişiliğimizin, karekterimizin ve inancımızın şekillendiği merkezlerdir” dedi.

Birliğin, kardeşliğin sembolü ve yer yüzünde Allah’a en sevimli olan yerlerin camiler olduğunu belirten Kondi, renk, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanları kardeşçe omuz omuza, yan yana bir araya toplayan yerler ve farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle insanlığın birlikteliğini sağlayan önemli merkezler olduğunu söyledi.

Kondi, “Rabbimiz bu camilerimizi birlik ve beraberlik, barış ve kardeşliğin merkezi eylesin. Bu mabedleri inşa edip ahirete irtihal eden büyüklerimize Yüce Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Özellikle de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği sabah namazı buluşması sıcak çorba ikramı ile son buldu.

Ercüment Aydın / Bonn