Erdoğan: Faiz indirimi devam etmeli

  • Güncelleme: 26.07.2019 15:10
Erdoğan, "Dün MB faizlerde 425 baz puan indirime gitti. Her şey yerli yeksan oldu mu? Hayır. Piyasalar bu durumu normal karşıladı. Zira olması gereken buydu. Faiz indirim oranı yeterli değil, yıl sonuna kadar kademeli bir şekilde devamı gelmeli" dedi
Erdoğan: Faiz indirimi devam etmeli

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Faiz indirim oranı yeterli değil, yıl sonuna kadar kademeli bir şekilde devamı gelmeli" dedi.

"Güçlü ekonomik altyapımız ve kurumlarımızın etkili mücadelesi sayesinde bir yılda finansal saldırının etkilerini önemli ölçüde giderdik." diyen Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz kararını şöyle değerlendirdi:

"Dün Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Ne oldu, battık mı, bitti mi, her şey yerle yeksan oldu mu? Piyasalar gayet normal karşıladı. Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gerekir. Merkez Bankasının dünkü kararını hayati bir dönüm olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle düşmeye başladığını göreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki toparlanma eğiliminin yılın 3. çeyreğinde güçlenerek devam edeceğini bildirdi.

Anahtar Kelimeler: erdoğan, faiz, mb