Eren’den BATISİAD’a anlamlı ziyaret

  • Güncelleme: 30.01.2022 00:31
Eren’den BATISİAD’a anlamlı ziyaret

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Batı Trakya ve Balkan Kökenli, Türk İş Adamları Derneği’ni (BATISİAD) ziyaret etti.

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) önceki dönem Başkanı Prof. Dr. Halit Eren ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Balkanların ortak iradesini ve özgün sesini yansıtan BATISİAD’ı ziyaret etti.

Doğumunun 75. yılında Batı Trakya Türklerinin hak arama mücadelesinin simge ismi Doktor Sadık Ahmet’i anma etkinlikleri kapsamında Bursa'da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde faaliyet gösteren BATISİAD’ı ziyaret ederek başkan Ahmet Er ve Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, BATISİAD çalışmaları hakkında Başkan Ahmet Er’den bilgi aldı. Eren, ülke ekonomisinin dinamiklerini bünyesinde barındıran bir oluşumla birlikte, Balkanların ortak iradesini ve özgün sesini yansıt BATISİAD’a çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.

Eren günün anısına YTB tarafından hazırlanan Doğumunun 75. Yıldönümünde Doktor Sadık Ahmet kitabını, Başkan Er’e takdim etti.

Başkan Ahmet Er, Balkan ve Rumeli kökenli farklı sivil toplum kuruluşları olmakla birlikte, bilhassa Batı Trakya’dan göç etmiş ve her birisi iş dünyasının içinde olanları bir araya getirmek amacıyla kısa adı BATISİAD olan Batı Trakya Türkleri Yönetici, İşadamları ve Sanayiciler Derneği’ni kurarak faaliyetlerimize başladıklarını söyledi.

İstihdamı artıracak ve katma değer üretecek yatırım projeleri hakkında konuklara bilgi veren Er, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek IRCICA önceki dönem Başkanı Prof. Dr. Halit Eren ve YTB Başkanı Abdullah Eren, Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a ayrı ayrı teşekkür ederek kendilerini uğurladı.