Essen’de “Cumhuriyetin 100. Yılı” kutlamalarına sayılı günler kala hazırlıklar devam ediyor

  • Güncelleme: 23.10.2023 23:02
Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu ev sahipliğinde Messe Essen – Grugahalle’de 28 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek “Cumhuriyetin 100. Yılı” kutlamalarına sayılı günler kala hazırlıklar devam ediyor.
Essen’de “Cumhuriyetin 100. Yılı” kutlamalarına sayılı günler kala hazırlıklar devam ediyor

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı” dolayısıyla Essen Başkonsolosluğu ev sahipliğinde bu dönemi unutulmaz kılmak için özel bir kutlama programı düzenleyecek.

“Cumhuriyetin 100. Yılı” kutlamalarına ilişkin Avrupa’nın Sesi Medya Grubuna açıklama yapan Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, “100. Yılımızı büyük bir coşkuyla vatandaşlarımızla birlikte halka açık bir şekilde kutlayacağız” dedi.

Essen Başkonsolosluğu ev sahipliğinde “Cumhuriyetin 100. Yılı” kutlamaları Grugahalle’de yapılacak

Başkonsolos Aydın şunları söyledi:
“Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak üzere hazırlıklarımız devam ediyor. 28 Ekim Cumartesi günü Messe Essen – Grugahalle’de Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak hep birlikte coşkuyla kutlamak üzere tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Vatandaşımızın aileleriyle, çocuklarıyla gelip hem yemek yiyebilecekleri, hem de sergi alanlarını gezerek oyun ve aktivite alanlarında vakit geçirebilecekleri bir ortam hazırlıyoruz. Kadim tarihimize, kültürümüze, örf, adet ve geleneklerimize yakışır şekilde 100. Yılımızı birlik ve beraberlik içinde kutlamak üzere tüm vatandaşlarımızı Grugahalle’ye bekliyoruz. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından “Türkiye’nin Renkleri” konseri kapsamında Mehter Takımı ve  Semazen gösterileri,  Zeybek ve  Horon Ekipleri, Semah Grupları ve Folk Dansları ile Itri Kültür ve Sanat Grubundan konserlerle renklenecek etkinliğimizde aile ve çocuk programları, yüz boyama, animasyon grupları, ebru ve hat sanatı ile Western Union aktiviteleri, paneller, sunumlar planlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlama vesilesiyle dolu dolu bir etkinlik düzenliyoruz.”

Ücretsiz Giriş – Bütün Vatandaşlarımız Davetlidir
100. Yıl Kutlama Etkinliği Program Akışı
12:00 – 18:00 Aile ve Çocuk Programı:
- Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) İtri Kültür ve Sanat Grubu’nun Konseri
- Hacivat – Karagöz ve Animasyon Ekipleri
- Çocuk Oyun ve Eğlence Faaliyetleri ile Yüz Boyama
- Yiyecek İçecek Stantları
- Western Union Spor Aktiviteleri
- Kitap İmza ve Sergi Alanları
- 18:00 – 22:00 Resmi Program, Hitap ve Sunumlar
- Atatürk’ün Essen Ziyareti Sunumu
- T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı – “Türkiye’nin Renkleri Konseri” Mehter Takımı, Horon Grubu, Semah Grubu, Semazenler, Zeybek Ekibi