Fransa'da üniversite öğrencisi Akın Genç eşkiyalarının kurbanı oldu

  • Güncelleme: 17.12.2022 20:29
Fransa'nın Başkenti Paris'te Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık öğrencisi Trabzonlu Akın Genç’in okuldan dönerken açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.
Fransa'da üniversite öğrencisi Akın Genç eşkiyalarının kurbanı oldu

Fransa'da yaşayan ve Paris'te Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Mimarlık eğitimi gören Akın Genç, akşam saatlerinde okuldan eve dönerken açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Kanlar içerisinde yerde kalan Akın, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Akın Genç'in ölümü ile ilgili Fransız polisi soruşturma başlatırken, cenazenin otopsi sonrası defnedilmek üzere Trabzona getirileceği öğrenildi.

Olayla ilgili açıklamada bulunan Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, "Evine giderken henüz kimliği belirlenemeyen kişi arkasından gelerek kafasına yakın mesafeden ateş etti. Ambulansların mahalleye gelmesi ile babası Asım Genç oğlunun neden halen eve gelmediğini merak edince camdan sokağa doğru bakmış. Ambulansların yanına gidince oğlunun kanlar içinde yerde yattığını görmüş. Hain saldırıda gencecik yavrumuz maalesef hayattan koparıldı. Katilin bir an önce bulunması ve cezasını çekmesi tek tesellimiz olacaktır. Adli bir vaka olduğu için cenaze işlemleri bir haftayı bulacaktır. Başta Genç ailesi olmak üzere tüm hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Avrupa'nın göbeğinde sokak ortasında hunhanca katledilen üniversite öğrencisi Akın Genç için sosyal medya hesaplarından taziye masaji yayınladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren yaptığı paylaşımda; "Genç kardeşimiz Akın; Fransa’da eğitimi ve sosyal yaşamı ile her açıdan örnekti. Maalesef okuldan eve giderken elim bir hadise sonucu kaybettik. Mekanı cennet olsun. Olayın bir an önce aydınlatılması temennimiz. Kıymetli ailesiyle de görüştük. Sürecin takipçisiyiz." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Paris'te Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık öğrencisi Trabzonlu evladımız Akın Genç’in okuldan dönerken açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği haberini aldık. Merhum kardeşimize Rabbimden rahmet Genç ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu; "Paris’te okuldan dönerken açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Akın Genç evladımıza Allah’tan rahmet; ailesine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun…"

Trabzonspor Futbol Klübü de, "Fransa’nın başkenti Paris’te okul çıkışı evine dönerken açılan ateş sonucu hayatını kaybeden taraftarımız Akın Genç’e Allah’tan rahmet; ailesine sabırlar diliyoruz."

ifadeleriyle paylaşım yaptı.