Hamburg’da DİTİB derneklerine 'Şükran ve Teşekkür’

  • Güncelleme: 12.07.2023 21:00
Hamburg’da DİTİB derneklerine 'Şükran ve Teşekkür’

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde yürütülen “2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında Hamburg bölgesinde gayretli çalışmalarından dolayı din görevlilerine ve dernek yöneticilerine teşekkür edildi.

DİTİB Hamburg-Schleswig Holstein Eyalet Birliği ve Dini Danışma Kurulu iş birliğinde düzenlenen programda, cemiyetlerin gayretli çalışmalarından dolayı din görevlilerine ve dernek yöneticilerine “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Hamburg DİTİB Merkez - Mescd-i Aksa Camii’nde düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını DİTİB Hamburg-Schleswig Holstein Eyalet Birliği Başkanı Mehmet Gök yaptı. DİTİB ailesi olarak başarılı bir organizasyon gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Gök, “DİTİB ve TDV iş birliği ile yürütülen organizasyona gösterilen çaba ve gayretleri için din görevlilerine ve dernek başkanlarına teşekkür eder, hayırlı hizmetlerin devamını dilerim” dedi.

“Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla yürütülen organizasyonda din görevlileri ve dernek yöneticilerinin gayretli çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten DİTİB Hamburg-Schleswig Holstein Dini Danışma Kurulu Başkanı Osman Dikeç, “Dünyanın en büyük iyilik hareketine katkıda bulunan ve DİTİB’e teveccüh gösteren tüm hayırseverlere, cemaatimize ve cemiyetlerimize canı gönülden teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kurban organizasyonu kapsamında eyaletten 5 gönüllünün Mali, Tanzanya ve Uganda’ya gittiğini söyleyen Dikeç, “Hayırseverlerin kurban bağışlarıyla gönül coğrafyamızda kurban sevincini ve neşesini birlikte yaşadık. Gönüllülerimiz aracılığıyla sadece et ulaştırmadık, DİTİB ailesinin şefkat ve merhamet elini ulaştırdık. İslam dininin yardımseverliğini, Müslümanların cömertliğini ve gereğini yerine getirdik. Gönüllülerimiz de gittikleri ülkede görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi ve farklı bir bayram havası yaşadı. ‘Dünyayı iyilik değiştirecek’ inancıyla yola çıkan DİTİB ve TDV iş birliğinde yürütülen organizasyonda, bu yıl eyalet genelinde 6 bin 652 kurban hissesiyle binlerce ihtiyaç sahibi aileye bayram olduk. Bu vesileyle organizasyona katkı sağlayan din görevlilerimize, dernek yöneticilerimize ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bir el uzatarak kurban sevinci yaşatan hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kurban organizasyonu kapsamında Mali, Tanzanya ve Uganda’ya giden gönüllüler de yaşadıklarını şöyle aktardı: “Bu hayri hizmet ile sadece kurban hisseleri ulaştırmadık, aynı zamanda kardeşlik köprüleri kurmaya, muhabbet kaleleri inşa etmeye vesile olduk. Yalnız değilsiniz ve biz kardeşiz mesajını da ulaştırdık. Yetimin başını okşayan şefkat eli, muhtacın ihtiyacını gideren yardım eli olduk. Gittiğimiz her yerde yerel halkın misafirperverliklerini gördük, minnettarlıklarını ve dualarını aldık.”

Program sonunda Almanya’da görev süresi sona eren din görevlilerine hizmetlerinden ötürü teşekkür edildi.

Ercüment Aydın / Hamburg