Kavun tarlasından Avrupa Şampiyonlığına

  • Güncelleme: 12.10.2019 22:47
Muş Spor Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mihriban Öner, Türkiye'yi uluslararası yarışlarda en iyi şekilde temsil etmek için gösterdiği azmiyle yaşıtlarına örnek oluyor
Kavun tarlasından Avrupa Şampiyonlığına

Muş'un Malazgirt ilçesinde beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle 3 yıl önce atletizme başlayan milli atlet Mihriban Öner, bir yandan ailesine yardımcı olmak için kavun tarlasında çalışırken bir yandan da Avrupa ve Balkan şampiyonaları için Kros Milli Takımı seçmelerine hazırlanıyor.

Muş Spor Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mihriban Öner, Türkiye'yi uluslararası yarışlarda en iyi şekilde temsil etmek için gösterdiği azmiyle yaşıtlarına örnek oluyor.

Hafta sonu tatillerinde ilçeye bağlı Mollabaki köyünde ailesine yardımcı olmak için hayvanlara bakan, traktör süren ve tarlada kavun toplayan Mihriban, hafta içi de antrenörü eşliğinde Şehir Stadyumu'nda antrenman yapıyor.

Bugüne kadar katıldığı birçok yarışmada madalyalar kazanan Mihriban Öner, Avrupa ve Balkan şampiyonaları için 19 Ekim'de Sakarya'da yapılacak Kros Milli Takımı seçmelerinde başarılı olmak için ter döküyor.

18 Mayıs'ta Romanya'da yapılan Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 6 bin metrede birinci, 24 Ağustos'ta İtalya'da düzenlenen Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 4 bin 100 metrede ikinci olan, 2 kez de Türkiye şampiyonluğu elde eden Mihriban Öner, milli takım formasını giyerek Avrupa'dan da altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

"Olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırmak en büyük hedefim"

Milli atlet Mihriban Öner, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında derece elde etmek istediğini, asıl hedefinin olimpiyat oyunları olduğunu söyledi.