Galatasaray yönetimine Metin Öztürk‘ün listesinden Peker aday

  • Güncelleme: 11.04.2022 23:17
Galatasaray yönetimine Metin Öztürk‘ün listesinden Peker aday

Galatasaray'da 30 Nisan´da yapılması planlanan olağanüstü seçimli genel kurulunda Köln Galatasaraylılar ve GS World dernek başkanı Yüksek Makina Mühendisi Yakup Peker´de yarışacak. Almanya´nın Köln kentinde faaliyet gösteren Peker Werbeagentur Medya ajansının sahibi olan Peker, Galatasaray Başkan Adayı Metin Öztürk yönetiminin sicil kurulunda yer aldı.

Yaklaşık 25 yıl önce faaliyetlerine başlayan Köln Galatasaraylılar Derneği'nin başkanlığını yürüten ve aynı zamanda, Amerika´dan Ukrayna´ya kadar yurtdışında yaşayan Galatasaray kulüp üyelerinin oluşturduğu GS World derneğinin başkanlığını yapan Peker, sarı-kırmızılı camianın yoğun ilgi gösterdiği genel kurul öncesinde açıklamalarda bulundu.

"Metin Öztürk başkanımiz liderliğinde göreve talibiz"
Ömrü boyunca Türkiye’nin Dünyadaki en önemli markası olan Galatasaray'a hizmet etmenin gayretinde olduğunu belirten Peker, "Bugün hayatımın en önemli parçası olan Galatasarayıma hizmet noktasında çok farklı bir heyecan içindeyim. Galatasaray camiasi içinden gelen Metin Öztürk başkanımızın liderliğinde kulübümüzün bugününü ve yarınlarını daha da güçlü kılmak için göreve talibiz" dedi.

Genel kurul öncesi seçim çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade eden Yakup Peker sözlerini şöyle tamamladı: "Galatasarayımıza hizmet aşkı ile çıktığımız bu yolda, dürüstlük, güvenilirlik ve Galatasaraylılık ilkelerinden ödün vermeden geleceği bugünden planlayan modern projelerle, Galatasarayımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız" dedi.
 

Yakup Peker Kimdir?
1964 Bursa doğumlu olan Yakup Peker, Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Fakültesinde lisans, RWTH Aachen Teknik üniversitesinde yüksek lisans eğitimiyle Yüksek Makina Mühendisi olmuş ve aynı üniversitede 2 yıl yardımcı asistanlık yapmıştır. 1995 yılından itibaren Alman ve Türk Medya sektöründe etnik pazarlama, marka tanıtım ve danışmanlığı, dijital mecralarda reklam ve PR hizmetleri vermektedir. 1996 yılından bu yana aralıksız olarak 27 yıldır yayınladığı Türk-Alman İş Rehberi nedeniyle, Alman Uyum ve Aile bakanlığı tarafından Uyuma Katkı ödülü kazanmıştır. GS Kulübü, Gsyiad ve GS yardımlaşma sandığı üyesi olan Peker evli ve biri GS kulüp üyesi olan 2 çocuk sahibidir.