Sırakaya, karayolu ile Türkiye'ye giriş yapacaklar için bir duyuru paylaştı

  • Güncelleme: 13.07.2022 12:49
Sırakaya, karayolu ile Türkiye'ye giriş yapacaklar için bir duyuru paylaştı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya, yurtdışından karayoluyla Türkiye'ye giriş yapacaklar için bir duyuru paylaştı.

Türkiye'ye izine gidecek yolcular için bir hizmetin devreye girdiğini duyuran Sırakaya, Ticaret Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yurtdışından karayoluyla Türkiye'ye giriş yapacak vatandaşlarımız ve misafirlerimiz; Kapıkule, Hamzabeyli, Pazarkule ve Dereköy Gümrük Sınır Kapılarındaki güncel durumu https://trakya.ticaret.gov.tr/yayinlar/canli-kameralar takip edebileceklerini ifade etti.

Canlı yayını takip etmik için: https://trakya.ticaret.gov.tr/yayinlar/canli-kameralar

Sırakaya ayrıca, Kapıkule Gümrük kapısını yaptığı ziyaret ederek, ziyaret sırasında edindiği izlenimleri kamuoyuyla paylaştı.

Sırakaya yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Avrupalı Türk kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın bayram izinlerini ve senelik tatillerini Anavatanlarında geçirmek için araçlarıyla Türkiye`ye giriş yapıkları Kapıkule Sınır kapımızda aşığı oldukları Türkiyelerine kavuşurken yaşadıkları heyecana ortak olmak ve “Memleketinize hoş geldiniz” deyip kurban bayramlarını kutlamak adına her yıl olduğu gibi Kapıkule Sınır Kapımızı ziyaret ettik.

Vatan, millet ve bayrak aşığı Avrupalı Türk kardeşlerimizin ülkelerine geliş yolunda her hangi bir sorunla karşılaşmamaları ve sahibi oldukları anavatanlarına sınır kapılarımızdan girişlerde işlerinin daha kolay yürümesi adına tüm çalışma ve planlamalarımızı tamamlayarak Kapıkule`de incelemelerde bulunmak için Edirne`deyiz.“