Sırakaya, “Türkiye’ye girişte PCR veya antijen testi talep edilmeyecek”

  • Güncelleme: 01.06.2022 20:33
Sırakaya, “Türkiye’ye girişte PCR veya antijen testi talep edilmeyecek”

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya, Türkiye’ye giriş yapmak isteyen vatandaşlardan PCR veya antijen testi talep edilmeyeceği bilgisini verdi.

Sırakaya yaptığı yazılı açıklamasında; “Attığımız emin adımlar sonrası Pandemi öncesi koşullara geri dönmeye başladık. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeyle 1 Haziran’dan itibaren kara, deniz ve hava yoluyla Türkiye’ye giriş yapmak isteyen vatandaşlarımızdan herhangi bir PCR veya antijen testi talep edilmeyecektir ” ifadelerini kullandı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla konuya ilişkin yayımlanan “Ülkeye Giriş Tedbirleri” genelgesini paylaştı.

“Ülkeye Giriş Tedbirleri” genelgesinde de şu ifadeler yer aldı:

Koronavirüs (Covid¬19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, yurt içinde alınan tedbirlerde olduğu gibi sınır kapılarında uygulanacak kurallar ve önlemler, salgının seyrinde yaşanan küresel gelişmeler doğrultusunda belirlenmektedir.

Bu doğrultuda ilgi a) Genelgemizle 03.03.2022 tarihinden itibaren tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımızdan ülkeye girişte uygulanacak tedbirler belirlenmiştir. Sağlık Bakanlığının ilgi b) yazısı ile yeni gelişmeler doğrultusunda ülkeye girişte uygulanacak tedbirlerde bazı değişiklikler yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede koronavirüs pandemisi ile ilişkili güncel durum değerlendirilerek; 01.06.2022 tarihinden itibaren tüm sınır kapılarından ülkeye girişlerde, girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen testi zorunluluğu aranmayacaktır.

Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin Valiliklerimiz, Kaymakamlıklarımız ve Hudut Kapısı Mülki İdare Amirliklerimiz tarafından sınır kapılarında görevli tüm kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda; Bilgi ve gereğini arz/rica ederim.