Türkmen, "Ailede problem olunca toplumda da problem oluyor."

  • Güncelleme: 06.03.2020 12:38
Türkmen,

Almanya’da yaşayan ailelerin veya aile olmak isteyen bireylerin karşılaştıkları sosyo-kültürel, psikolojik ve dini problemlerine yardımcı olmak, sağlıklı ve tutarlı çözüm önerilerinde bulunmak maksadıyla ‘Aile Okulu Semineri’ düzenlendi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından gerçekleştirilen ‘Aile Okulu’ programının açılışına Genel Başkan Kazım Türkmen katıldı.

Seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılışında konuşan Türkmen, “Aile toplumun temel taşıdır, çekirdeğidir, özüdür. Aile bozulduğunda toplum da bozulur. Bir medeniyeti yok etmek istiyorsanız, bir milleti yok etmek istiyorsanız yapacağınız ilk iş aileyi yok etmektir” dedi.

Günümüzde ailelerin ciddi yaralar alarak bozulmaya yüz tuttuğunu belirten Türkmen, şunları söyledi: “DİTİB olarak bozulmaya yüz tutan aileyi kurtarmak için ne yapabiliriz diye uzun zamandır düşünüyoruz. Daha önce bütün Almanya genelinde aile seminerleri verdik, inşallah değişik bölgelerde yine vermeye devam edeceğiz. Mahallinde bayan kardeşlerimize yönelik seminerler düzenlenleyeceğiz. ‘Aile Okulu‘ seminerleriyle biraz daha işi kurumsal bir yapıya doğru götürmeye çalıştık. Bayan kardeşlerimize yönelik her eyalette iki yıllık eğitim süreci olan, müfredat ve içerik hazırlıklarına başladığımız ihtisas eğitimi adı altında bir program üzerinde çalışıyoruz. İhtisas eğitimindeki amacımız da gençlerimizi ve camilerimizde görev yapacak fahri eğiticileri hem eğitmek hem de yetiştirmek. Her şeyden önemlisi bütün bu programların temelindeki amacımız aileyi korumak, aileyi yeniden inşa etmektir.”

Aileyi korumanın önemine vurgu yapan Türkmen, “Günümüz toplumlarda ailelerde yaşanan problemler farklılık gösterebiliyor. Ama ailenin her toplumun sabiteleri vardır. O sabiteleri koruduğumuz zaman bütün toplumlarda aile düzelir. Ailede problem olunca toplumda da problem oluyor. Ailenin sabiteleri değişmez. Ailenin sabitlerinde eşler arasında sevgi ve sadakat olacak, ailede adalet, muhabbet, merhamet, iffet ve namus olacak, karşısındakine saygı ve sevgi olacak. Bu sabitelerin olduğu bir ailede bu problemlerin hiçbiri yaşanmaz. O zaman biz bu ailede sabiteleri nasıl kazanırız, bu sabiteleri nasıl aileye tekrar geri getiririz diye düşüneceğiz. Rabbim inşallah düzenlenecek programları hayırlara vesile eylesin. DİTİB Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından gerçekleştirilen ve devam edecek olan programlar bu manada önemlidir.” ifadelerini kullandı.

‘Aile Okulu’ programının açılışında Essen bölgesi din görevlileri Nurdan Demir “Kur’an ve Sünnette Aile Modelleri” ve Merve Doğruyol “Çocuklara Din ve Değerler Eğitimi” konularında sunumlar yaptı.

Yapılan sunamların ardından Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Aile Okulu Programı Koordinatörü Merve Şengün, konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti. Şengün, açılışı yapılan ‚Aile Okulu‘ programının devam edeceğini, Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek 4 farklı programın ardından sertifika töreni düzenleyeceklerini kaydetti.

Ercüment Aydın / Köln

Anahtar Kelimeler: