YTB kardeş topluluklardan minik ve gençleri Belarus’da yaz kampında buluşturdu

  • Güncelleme: 28.08.2021 23:04
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Tatar ve kardeş topluluklar mensubu genç ve çocukları “Belarus Yaz Kampı”nda buluşturdu.
YTB kardeş topluluklardan minik ve gençleri Belarus’da yaz kampında buluşturdu

Kamp programı ile erken yaşta ortak tarihi ve kültürel değerleri tanıma fırsatı bulan genç ve minikler, spor ve gezi aktiviteleriyle hem eğleniyor hem de aralarındaki bağları güçlendiriyor.

Balkanlar, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika’ya kadar çok geniş bir coğrafyada yaşayan soydaş ve akraba topluluklarla köklü ilişkilerin yeniden inşasında önemli roller üslenen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha yakın bağların tesisi için de her yıl onlarca proje hayata geçiriyor.

YTB, özellikle kardeş ve akraba toplulukların bulundukları coğrafyadaki gençlere ve miniklere ortak tarihi ve kültürel mirasları yerinde tanıtarak aralarındaki kardeşlik bağlarını güçlendirecek faaliyetlere imza atıyor. Başkanlık bu kapsamda Belarus Müslümanları Dini İdaresi ve Minsk Din Hizmetleri Müşavirliği iş birliğinde bir kamp programı düzenliyor.

Belarus’un Başkenti Minsk'te düzenlenen “Belarus Yaz Kampı” etkinliğine Tatar ve kardeş topluluklar mensubu 7-15 yaş aralığında 40 çocuk ve genç katıldı. 29 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek olan kampta; atölye çalışmaları, gezi ve spor etkinliği gibi çeşitli aktiviteler de yer alan genç ve minikler hem doyasıya eğleniyor hem de aralarındaki iletişimi daha da güçlendiriyor.