Bakan Liminski, DİTİB Sultan Ahmet Camii‘ni ziyaret etti

  • Güncelleme: 28.10.2023 15:48
Bakan Liminski, DİTİB Sultan Ahmet Camii‘ni ziyaret etti

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Medyadan Sorumlu Bakanı Nathanael Liminski, Bochum-Dahlhausen beldesinde saldırıya uğrayan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Sultan Ahmet Camii‘ne ziyarette bulundu.

 

Bochum-Dahlhausen DİTİB Sultan Ahmet Camii’ne yapılan saldırı nedeniyle üzgün olduğunu belirten Bakan Liminski, “Hangi dine ait olursa olsun mabetler dokunulmazdır, korunması lazım. Bunun için KRV hükümeti ve dini teşkilatlar olarak bunu birlikte destekleyeceğiz. Eyalette herkesin dini inancını özgür yaşama hakkı vardır. Bunun için nereye saldırı olur ise olsun buna karşı empati kurarak yaklaşmak lazım. Dinler arası ilişkilerin de bu manada tabandan tavana derinleşmesini arzu ediyoruz. Sorunların ve geleceğe yönelik çalışmaları birlikte çözebiliriz ve teşvik edebiliriz” diye konuştu.

DİTİB Genel Sekreteri Eyüp Kalyon’da Bakan Nathanael Liminski’ye son günlerde yaşanan elim şiddet olaylarından dolayı Almanya'da toplumu ayrıştırmak isteyen radikal grupların Müslümanlara karşı medya ve sosyal medya üzerinden yaptıkları saldırıların sonuçlarının günlük hayatta olduğu gibi camilere yapılan saldırılarda da kendini gösterdiğini belirtti. Bu gidişatın toplumsal barış ve huzur için tehlike oluşturduğuna vurgu yapan Kalyon, devletten sorumluluk bilinciyle hareket etmesini beklediklerini ifade etti.

Bochum-Dahlhausen DİTİB Sultan Ahmet Camii dernek başkanı Güngör Kadir Güven‘de ziyaretin kendilerine moral verdiğini, zira Müslümanlar olarak şu an diken üstünde olduklarını ve hem sözlü hem de fiili saldırı ortamı içinde bulunduklarını ve bundan dolayı endişeli olduklarını beyan etti.

Candan ve samimi bir görüşme yapıldığını söyleyen Bakan Liminski, “Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması arzu ediyoruz” dedi.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Medyadan Sorumlu Bakanı Nathanael Liminski’nin Bochum-Dahlhausen DİTİB Sultan Ahmet Camii ziyaretine, dini teşkilatların başkanları da eşlik etti.

Bochum-Dahlhausen DİTİB Sultan Ahmet Camii kısa bir süre önce kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğramış, caminin pencere kısmındaki panjur yakılmaya çalışılmış ve giriş kapısına da siyah silinmez kalemle gamalı haç ve Davut yıldızı sembolü çizilmişti.

Ercüment Aydın / Bochum