DİTİB gönüllüleri depremzedelerin yüzünü güldürdü

  • Güncelleme: 21.06.2023 12:17
DİTİB gönüllüleri depremzedelerin yüzünü güldürdü

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Hamburg ve Schleswig-Holstein gönüllüleri, deprem bölgesi Hatay Defne’deki Çadır Kentte yaşayan çocuklara bayramlık hediye dağıttı.

Hamburg ve Schleswig-Holstein Dini Danışma Kurulu Başkanı Osman Dikeç, Eyalet Gençlik Birliği Başkanı Furkan Bağlama, Hamburg Merkez Camii din görevlisi Ferhat Sevinç, Barmbek Ali Paşa Camii kadın kollarından Rukiye Örs ve Tuğba Altıparmak’tan oluşan DİTİB gönüllüleri, Defneli çocuklarla bir araya geldi.

 

DİTİB gönüllüleri, Defne’deki Çadır Kentte yaşayan ve Hacı Cuma Kahraman Camii Kur’an Kursu’nda eğitimini sürdüren 100 hafız öğrenciyi ziyaret etti. Gönüllüler, depremzede öğrencilerin moral bulması ve hoş vakit geçirmesi için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Hamburg ve Schleswig-Holstein Dini Danışma Kurulu Başkanı Osman Dikeç ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “6 Şubat günü asrın felaketinin yaşandığı Hatay Defne’deyiz. Kur’an kursundaki hafızlık yapan çocuklarımızı ziyaret ettik. Onların gözlerindeki umut ışığını hep birlikte aydınlatacağız ve yaralarımızı el birliğiyle saracağız. Bu manada DİTİB’e teveccüh gösteren ve kardeşlerimizin yaralarını sarmak için kenetlenen hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Ziyaretimiz kapsamında sohbet ettik, beraberimizde getirdiğimiz hediyelerimizi takdim ettik” diye konuştu.

Hatay’da DİTİB’in desteğiyle kurulan konteyner kentini, mobil mutfağı ve gıda deposunu ziyaret eden DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, hayırseverlerin gönderdiği yardımları yerinde görmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla deprem bölgesine gittiğini ifade etti. Kuzey, “Bölgede yapacağımız daha çok iş var, daha çok sorumluluklarımız var. DİTİB ailesi olarak hayırseverlerin destekleriyle bölgenin hızlı bir şekilde toparlanması için üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz ve bundan sonra da gayretlerimizi sürdüreceğiz. Deprem bölgesinde merkezinden köylerine kadar sahanın her tarafında yer aldık. Almanya’daki hayırseverlerimizin gönderdiği yardımları bölgenin en ücra köşesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen konteyner konutları ziyaret ettik ve oradaki hayata tanıklık ettik. Böyle bir hizmete vesile olan hayırseverlerimizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan deprem bölgesindeki kurban kesim merkezini ziyaret ettiklerini belirten Kuzey, 2023 yılı vekaletle kurban kesim hazırlıklarının büyük bir titizlikle devam ettiğini söyledi. Kurban yardımlarında deprem bölgesine ağırlık verileceğini ifade eden Kuzey, “Başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere, diğer bölgelerdeki ihtiyaç sahipleri ile 50’ye yakın ülkede mazlum, mağdur ve muhtaçların bir nebze de olsa yüzünü güldüreceğiz. Kurban yardımlarında bu yıl deprem bölgesine ağırlık vereceğiz“ diye konuştu.

Genel Başkan Dr. Muharrem Kuzey’in deprem bölgesi ziyaretine DİTİB Deprem Koordinasyon ekibinden Sami Sipahi ile Güven Emre de eşlik etti.

Ercüment Aydın / Köln