Sırakaya, saldırıya uğrayan mezarlıkta ailelerle bir araya geldi

  • Güncelleme: 02.01.2022 17:27
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ne bağlı Isherlohn kentinde Müslüman mezarlığı yeni yılın ilk günü kimliği belirsiz kişilerce saldığıra uğramıştı.
Sırakaya, saldırıya uğrayan mezarlıkta ailelerle bir araya geldi

Bugün TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Essen Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Emre Öngel, Din Hizmetleri Ataşesi Hakkı Gür, Iserlohn Belediye Başkan Yardımcısı Thorsten Schick, yerel siyasi parti temsilcileri, Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, DİTİB ve diğer sivil toplum teşkilatların başkan ve yöneticileri ile yüzlerce Müslüman tahrip edilen mezarlığı ziyaret ederek bir anma programı düzenlendi.

Saldırıya uğrayan mezarlıkta düzenlenen anma programında Isherlohn DİTİB Merkez Camii din görevlisi Harun Ulu tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından “Isherlohn şehrinde dili, inancı ve kültürü ne olursa olsun, bu güzel şehirde her daim birlik, beraberlik içerisinde, mutlu ve huzurlu yaşamayı nasip eyle. Aramızda huzursuzluk çıkarmak isteyenlere de fırsat verme Yarabbi” diyerek duada bulundu.

Tahrip edilen mezarlıkta bir açıklama yapan TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, mezarlıklara yönelik saldırıyı “kınıyoruz” dedi.

Iserlohn Müslüman mezarlığına yapılan saldırı münasebetiyle bir araya gelindiğini söyleyen Sırakaya, Özellikle yapılmış olan bu menfur saldırıdan sonra, hem siyasetin hem sivil toplum kuruluşlarının hem kamuoyunun bir araya gelmiş olması sadece Türk toplumunun çok büyük bir şekilde bir dayanışma göstermesi değil. Aynı zamanda Alman toplumunun da bu dayanışmanın bir parçası olması, değişik siyasi partilerin bugün burada bulunması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve Cumhurbaşkanımızı temsilen konsolosluğumuzun burada bulunmuş olması, şahsımın yine AK Parti Dış İlişkiler Başkanı ve başkan yardımcısı olarak burada bulunmuş olması bu saldırılara karşı insanlık olarak duruşumuzu göstermemiz anlamında son derece kıymetliydi.” diye belirtti.

1961 yılında başlayan İş Gücü Anlaşması ile birlikte Avrupa'ya gelmiş olan insanımızın artık geleceği adına vatan kabul etmiş olduğu bu toplumda, bu topraklarda mezarlıklarının bulunmuş olması burayı vatan kabul ettiğimizin bir kez daha göstergesi olduğunu vargu yapan Sırakaya, şöyle devam etti: “Yapılmış olan bu tür saldırılara karşı ortak dayanışmamızı, demokrasiye karşı yapılan bu saldırıya karşı ortak dayanışmamızı önümüzdeki süreç içerisinde göstermeye devam edeceğine inanıyorum. Türk toplumunun birliğine, beraberliğine ne kadar ihtiyaç duyduğunu göstermesi anlamında bugün vatandaşlarımızın bir araya gelmiş olması son derece kıymetliydi. Allah tekrar böyle bir imtihandan toplumumuzu korusun. Bu tür saldırıların son bulması için de önümüzdeki süreç içerisinde sivil toplum olarak, siyaset olarak muhakkak daha etkin önlemler alınması gerektiğini ifade ediyorum. Bir kez daha böyle bir saldırının son olması temenni ediyorum, arzu ediyorum” dedi.

Sırakaya, daha sonra mezarları tahrip edilen ailelerle biraraya geldi.