Sırakaya, Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlardan alınan ücretlerde değişiklik yapıldı

  • Güncelleme: 06.04.2021 20:21
Sırakaya, yurt dışından Türkiye’ye gelen yabancı plakalı taşıtlardan alınan ücretlerde değişiklik yapılmasına dair kararı sosyal medya hesabından paylaştı.
Sırakaya, Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlardan alınan ücretlerde değişiklik yapıldı

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, yurt dışından Türkiye’ye gelen yabancı plakalı taşıtlardan alınan ücretlerde değişiklik yapılmasına dair kararı sosyal medya hesabından paylaştı.

Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlardan alınan ücretlerde değişiklik yapılmasına dair karar Resmi Gazete'de yayınlandığını belirten Sırakaya, Geçici ve Yabancı Plakalı Taşıtlardan Alınacak Geçiş Ücretlerine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 68)’in 8 inci maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümleler eklendiğini belirtti.

Yurt dışından Türkiye'ye ticari amaç (ihracat) olmadan tatile gelen vatandaşları bu tebliğin kapsamadığının altını çizen Sırakaya, şu ifadelere yer verdi:

3 Nisan 2021 tarih 31443 sayılı Resmi Gazete'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından; “Geçici veya yabancı plakalı taşıtlardan alınacak geçiş ücretlerine ilişkin tebliğde değişiklik yapılmasına dair” yayımlandı.

Bu tebliğin 2013 yılında yayımlanan düzenlemesinde yer alan 8. maddenin birinci fıkrasına göre; tamir, bakım, onarım, tadilat amacıyla veya geçici ithal kapsamında boş olarak ülkemize giriş yapan yabancı ülke taşıtlarından, ülkemizden ihraç yükü alarak dolu çıkış yapmaları durumunda 600 Avro veya karşılığı Türk Lirası geçiş ücreti alınmaktaydı.

Söz konusu tebliğ ise; ‘Tamir, bakım, onarım veya tadilat amacıyla gelen ve ülkemizde işlem ve işçilik gördükten sonra boş olarak (ihraç yükü olmadan) çıkış yapacak yabancı ülke taşıtlarından tamir, bakım, onarım, tadilat veya işçilik bedeli 2.000 (ikibin) Euro veya karşılığı Türk Lirasından fazla olan ve bu durumu belgeleyen taşıtlardan geçiş ücreti alınmaz. Bu taşıtların tamir, bakım, onarım, tadilat veya işçilik bedeli 2.000 (ikibin) Euro veya karşılığı Türk Lirasından az olanlarından 600 (altıyüz) Euro veya karşılığı Türk Lirası ücret alınır.’ şeklinde yeniden düzenlenmiştir.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/04/20210403-6.htm